2021. július 9., péntek

Díjazott lett egy Barnabás kajak!

Nagy büszkeség számomra, hogy az Amatőr Hajóépítők Közössége a 2021-es év legszebb hajójának egy Barnabás XL-t választott. Az igazi érdem viszont mégis csak az építőjé akire szintén nagyon büszke vagyok. 

Debreczeni Edit igazán remek munkát végzett. Valóban gyönyörű lett ez a kis kajak és nem utolsó sorban olyan technikai újítások is bekerültek a hajóba, amelyek különösen figyelemreméltóak. Nem kizárt, hogy ezek hamarosan visszaköszönnek majd a következő építési útmutatókban. 

Edit belegyezésével megosztom néhány fotóját és gondolatát, melyet a facebookon tett közzé. Szerintem méltán büszke lehet az alkotására:

"Szeretném megmutatni ezt Nektek, mert nekem sokat jelentő dolog. Olyan régóta tervem volt, hogy építsünk hajót.. készültem erre régóta és olyan sok volt a "miért nem lehet" az elején... aztán nekikezdtünk, és komolyan mondom, furcsa érzés, hogy készen van.. mert annyira imádtam minden percét és annyira otthonos volt minden mozdulata az építésnek. Végtelenül otthonos. Tavaly nyár végén kezdtük, aztán kimaradtak hetek hónapok, de nem számított, mert nem számoltam az időt, ez egyszerűen nem számított, örökké tudtam volna csinálni. Mindig simítottunk rajta egyet-egyet, hol morogva hol viccelődve.. néha jól esett, hogy megszűnt a világ és lehettem a gondolataimban a csiszolópapírral - vagy még inkább amikor gondolkodni is elfelejtettem és maradt az az ismétlődő mozdulat és az alkotás. Néha meg jó volt, hogy volt segítségem, bekapcsolódtak, akiket szeretek.. 
Itt van ez a gyönyörű hajó minden porcikáját ismerem és olyan büszkeség... És a legnagyobb öröm, ami örökre az enyém, hogy az apukámmal építhettem meg! Beleszülettem ebbe. Mindenki mondja, hogy könnyű nekem egy ilyen édesapával, de ha tudnátok néha mennyire nehéz volt megakadályozni őt abban, hogy helyettem megépítse!!! Elképzelni nem tudjátok. Veszekednem kellett néha vele nagyon makacs!!!! Olyan zseniális. És olyan csökönyös, néha megőrjít.. jaj, annyira szeretem... ő nem mutat ki ilyeneket, de tudom, hogy neki is becses ez az egész és óriási kaland ez velem. Ahogyan kimondja: ezt KETTEN építettük!
Különleges dolog ez.
Szóval, most hétvégén eljött az ideje és vízre tettük ezt a kis testet. Ezt kértem anyák napjára és még a sárgarigó is megszólalt, amit úgy várok minden évben!!! A gyerekek is mentek vele, láthattam őket benne, együtt voltunk Izgultam nagyon, úszik-e, hogyan siklik? És úszik ám, hasítja a vizet, tartja az irányt, annyira csodás könnyű hajó! 
Többet nem is mondok - meg nem is lehet mindent elmondani! Inkább megmutatom."







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése